Valoarea estimată a proiectului, care se cifra, iniţial, la aproximativ patru miliarde euro, nu include dobânda pe perioada de construcţie, nici TVA, conform sursei citate.
Studiul arată că investiţia pentru contractul de construcţie la cheie (IPC) va necesita 4,78 miliarde de euro, iar lucrările vor fi realizate de un consorţiu condus de compania Lavalin Nuclear.
Valoarea activelor existente ale Nuclearelectrica este estimată la un miliard de euro, potrivit documentului citat.
Serviciile şi utilităţile de punere în funcţiune sunt evaluate la 417 milioane euro, iar cheltuielile neprevăzute se ridică la 239,3 milioane de euro.
De asemenea, un punct pe ordinea de zi a AGA va fi şi mandatarea membrilor ca să o desemneze pe Daniela Lulache să exercite atribuţiile funcţiei de director general al societăţii până la numirea unui management privat.
Următoarea AGA a Nuclearelectrica va avea loc în 26 octombrie 2012.
Autorităţile române au invitat din nou la discuţii companiile CEZ, RWE, Iberdrola şi GDF Suez pentru realizarea proiectului reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Rodin Traicu, după ce a participat la o conferinţă privind colaborarea în domeniul energetic dintre România şi Coreea de Sud.
”Am invitat cele patru companii la discuţii pentru reluarea proiectului reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Aşteptăm un răspuns.
Săptămâna trecută am avut o şedinţă cu EnergoNuclear referitoare la ce s-a întâmplat până în 15 septembrie 2012. S-a decis, după prezentarea studiului de fezabilitate, să se reia oportunităţile de atragere de investitori, deoarece motivele pentru care s-au retras nu mai sunt actuale”, a spus Rodin Traicu, citat de Agerpres.
Secretarul de stat a precizat că statul nu mai intenţionează să deţină participaţia majoritară în proiect. ”Statul nu mai vrea să fie majoritar, suntem deschişi la orice formă de colaborare”, a precizat Traicu.
Grupul CEZ a anunţat în octombrie 2011 vânzarea acţiunilor deţinute în cadrul proiectului de finalizare a construcţiei centralei nucleare de la Cernavodă către Nuclearelectrica S.A, iar în ianuarie 2012, companiile GDF Suez, Iberdrola şi RWE Power au anunţat, la rândul lor, retragerea din acest proiect, din motive ce ţin de strategia fiecărei companii.