Ziarul de afaceri susţine că prin reducerea dividendelor directorul general Rene Obermann va avea la dispoziţie mai multe fonduri pentru a investi în reţele şi noi produse.

Pentru anul financiar 2012, Deutsche Telekom este aşteptat să menţină acelaşi nivel pentru dividende, de 0,70 euro pe acţiune, similar cu cel din 2010 şi 2011, se arată în „Handelsblatt”, citat de Agerpres.

Claudia Nemat, directorul pentru Europa al companiei germane, a avertizat, luna trecută, că firma ar putea fi nevoită să facă noi concedieri pentru a pune capăt scăderii cifrei de afaceri pe piaţa europeană. Potrivit ei, Deutsche Telekom a ajuns la un acord cu sindicatele din Ungaria pentru eliminarea a 500 de locuri de muncă în această ţară.

Nemat a mai informat că Deutsche Telekom poartă discuţii şi cu sindicatele din Grecia, dar cu toate acestea nu are de gând să renunţe la OTE, unde deţine o participaţie de 40%. Potrivit unor documente consultate de Reuters în luna septembrie, OTE intenţionează să transfere sau să pensioneze anticipat aproximativ 2.000 de salariaţi.

Deutsche Telekom a raportat pentru trimestrul doi din 2012 un profit peste estimările analiştilor, deoarece câştigul obţinut în SUA şi aprecierea dolarului au compensat declinul vânzărilor în Europa. Profitul, înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA), a urcat cu 0,2%, la 4,7 miliarde de euro (5,8 miliarde de dolari), faţă de 4,58 miliarde de euro cât estimau analiştii. Profitul la divizia T-Mobile USA a urcat cu 19%, de asemenea a crescut şi profitul înregistrat pe piaţa internă.

Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE) este controlată în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom iar guvernul elen are dreptul de a participa la deciziile cheie ale grupului datorită „acţiunii de aur”.

La rândul său, OTE deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).