Heinzmann este cetățean belgian și are o experiența de peste 25 de ani în industria aviatică, deținind, printre altele, funcția de președinte al Grupului Luxair, compania naționala a Luxemburgului, unde a implementat cu succes o strategie de restructurare. Heinzman își va începe activitatea pe 19 noiembrie 2012, cu un contract pe patru ani.
Totodată, Consiliul de Administrație al TAROM l-a numit pe Michael Moriaty în poziția de director general adjunct, cu funcția de Chief Financial Officer. Moriaty este cetățean britanic și are o experiență de peste 33 de ani în managementul financiar din industria aviatică în Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda și Columbia. Moriaty își va începe activitatea pe 12 noiembrie 2012, cu un contract pe un an.
"Consiliul de Administrație este foarte încântat de faptul că cei doi executivi au acceptat să se alăture echipei manageriale a TAROM", a declarat Dan Pascariu, președintele Consiliului. "Dl. Heinzman are abilitățile, calificările și expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Taromului, întrucât are experiența managerială de necontestat în toate cele patru domenii de interes: operațional, comercial, tehnic și financiar. Totodată, unul dintre criteriile principale în alegerea dlui. Heinzmann a fost experiența sa în elaborarea și implementarea cu succes a unei strategii de restructurare, într-o companie aviatică națională”, completeaza Pascariu.
Moriaty are o experiență de peste 33 de ani în planificare și management financiar, controlul costurilor operaționale și de capital, precum și în implementarea sistemelor, mecanismelor și proceselor de raportare și control financiar, specifice industriei aviatice.
”Consiliul de Administrație a decis numirea celor doi deoarece, în prezent, în România, nu există persoane cu o experiență relevantă specifică stadiului în care se află compania Tarom și care să-și asume mandatul de a transforma Tarom într-o companie eficientă, profitabilă și capabilă să se autofinanțeze. Totodată, misiunea celor doi este să contribuie la un plan de succesiune, care să ne permită ca, la expirarea contractelor, să numim manageri români, potriviți pentru aceste poziții cheie, de CEO și CFO. Pentru alte pozitii manageriale, CA va susține soluții de guvernanță corporativă tipică, prin care oameni din Tarom vor fi promovață cu prioritate în astfel de funcții," conchide Pascariu