Acesta este al doilea premiul de prestigiu primit de divizia de private banking din grupul Erste, după ce în februarie revista internațională de afaceri Euromoney i-a acordat titlul de cea mai bună bancă de private banking din Austria, Ungaria și România.
Juriul The Banker a comparat băncile de private banking din ECE pe baza indicatorilor de performanță cheie precum administrarea portofoliului, alocarea activelor, due dilligence, gestionarea riscului, strategii de dezvoltare, servicii pentru clienți, factori etici, modele de afaceri, gradul de retenție a angajaților și inovație.
"Această performanță se datorează strategiei omogene și expertizei vaste", explică Peter Ipkovich, Director Wealth Creation & Group Private Banking în cadrul Erste Group.
"Avem o tradiție îndelungată pe segmentul de private banking în Austria, unde suntem deja lider de piață. Suntem pe punctul de a deveni lider de piață și în Europa Centrală și de Est. Fie că sunt români, austrieci sau croați, cliențtii noștri beneficiază de sprijin individual și consiliere privind investițiile în limba lor maternă la cele mai înalte standarde, datorită exigenței în pregatirea și selecția locală și internațională a consilierilor noștri", declară Ipkovich.
Potențial consistent de creștere
Erste Group Private Banking, datorită extinderii semnificative a bazei de clienți, administreaza active în valoare de aproximativ 15 miliarde euro la T3 2012.
În ultimul deceniu, gospodăriile din ECE au înregistrat o creștere semnificativă a averii, cu 80% – 260%. Cu toate acestea, regiunea este departe de nivelurile din Europa Occidentală (de exemplu din Austria), unde averea s-a acumulat într-un timp mult mai îndelungat.
"Acest lucru arată ca există în continuare loc pentru creșterea averii din ECE – și exact acesta este rolul nostru: să ajutăm clienții să își creeze și să își păstreze averea, chiar și într-un context economic dificil. Pentru noi, acest premiu este o dovadă că ne aflăm pe calea cea bună", a conchis Peter Ipkovich.