”Am vorbit cu ministrul Chiţoiu şi acum de dimineaţă, şi astăzi se plătesc salariile pe luna septembrie, urmând cele din octombrie. Redeschiderea treptată a secţiilor înseamnă că o parte importantă dintre angajaţi să vină înapoi la lucru şi nu pot să fac decât acelaşi apel pe care l-am făcut de fiecare dată. Plătim salarii, repornim parţial în acest moment Oltchimul. Cu cât oamenii ne ajută, cu atât au o şansă să aibă un loc de muncă. Cu cât vor fi păcăliţi de cei care au interese electorale să manifeste violent, cu atât o să ne fie mai greu în viitor”, a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Premierul şi-a exprimat convingerea că ”oamenii au înţeles” situaţia şi sunt alături de executiv în acest efort. ”Până la urmă nu doar Guvernul trebuie să facă ceva, Guvernul ca acţionar majoritar, dar şi cei care sunt acolo, trebuie să punem toţi umărul ca să salvăm Oltchimul”, a completat şeful Guvernului.

La începutul acestei săptămâni, muncitorii de la Oltchim au reluat protestele, nemulţumiţi de faptul că nu au primit salariile pe septembrie. O altă nemulţumire a vizat nefuncţionarea combinatului la o capacitate de măcar 65%.