Anul trecut, în timpul unei reuniuni a Consiliului de administraţie al Apple a fost făcută remarca potrivit căreia compania seamănă mai degrabă cu o organizaţie militarizată decât cu o corporaţie tradiţională. În plus, ceea ce o deosebea de celelalte companii din Silicon Valley, partea sudică a zonei San-Francisco, cu o densitate mare de firme high tech, era că Apple nu oferea angajaţilor săi un prânz gratuit.
Pentru a remedia această situaţie, Tim Cook încearcă să facă din Apple o companie mai prietenoasă cu angajaţii săi. Astfel, el a instituit un sistem de bonusuri corporative pentru angajaţi, practică căreia se opunea categoric Steve Jobs. Acum, noii angajaţi ai companiei beneficiază de o reducere la achiziţionarea de produse Apple.
În plus, noul şef este mult mai generos în laude la adresa angajaţilor companiei, în timp ce Steve Jobs se limita să le spună de obicei acestora că fac cel mai bun lucru în viaţa lor muncind la Apple. Suplimentar, angajaţii Apple se bucură în prezent de o oarecare flexibilitate în alegerea proiectului. O astfel de abordare este utilizată deja de Google, unde angajaţii îşi pot utiliza până la 20% din timpul lor de muncă unor proiecte alternative.
O altă inovaţie a lui Tim Cook este concediul de creaţie pe care îl pot lua angajaţii pentru un proiect sau altul, informează Agerpres.
Tim Cook l-a înlocuit în funcţie pe Steve Jobs, după moartea acestuia, survenită în 2011 în urma unei afecţiuni oncologice.