La orele 10:00 GMT, la protest se strânseseră 2.000 de persoane, potrivit prefecturii şi a organizatorilor. Manifestanţii, printre care se numărau locuitori din regiune şi militanţi deghizaţi, s-au îndreptat către zona în care ar urma să se realizeze construcţia ce ar urma să se întindă pe 1.700 de hectare de terenuri agricole.

La miting erau aşteptate personalităţi politice precum copreşedintele Partidului de stânga, Jean-Luc Mélenchon, sau Olivier Besancenot, fost purtător de cuvânt al Noului partid anticapitalist, dar şi o delegaţie importantă de parlamentari ai Partidului Europa Ecologie – Verzii (EELV), care are doi miniştri în cabinetul premierului Jean-Marc Ayrault.

Prezenţa aleşilor ecologişti la manifestaţie a fost aspru criticată sâmbătă de prim secretarul Partidului Socialist, Harlem Désir. ‘Un partid din majoritatea guvernamentală nu ar trebui să se implice în manifestaţii care îl iau în vizor pe premier într-un proiect susţinut în majoritate de comunităţile locale şi de locuitori’, a declarat acesta în faţa consiliului naţional al PS.

Aeroportul Notre-Dame-des-Landes, care a fost concesionat grupului Vinci pentru o perioadă de 55 de ani, ar urma să înlocuiască din 2017 actualul aeroport din Nantes.
Sursa: Agerpres