Termenul de înscriere iniţial, 22 noiembrie, a fost prelungit cu cinci zile, la solicitarea medicilor rezidenţi care intenţionează să aplice, însă au nevoie de timp pentru finalizarea dosarelor.

Bursele acoperă toate costurile de cazare şi transport, plus salariul pentru cei trei ani petrecuţi ca medic  rezident la Sheba Hospital, în Israel. Salariul brut lunar oferit este de 3.000 de dolari SUA (2.400 euro). Acesta cuprinde asigurare de sănătate, cazare inclusiv pentru cupluri, asigurare de malpraxis şi altele.

"Pentru medicii rezidenţi în specialităţile neonatologie, anestezie/terapie intensivă şi patologie, aceasta este o oportunitate unică în viaţă: nu numai că veţi lucra în probabil cel mai bun spital din lume, dar veţi fi şi plătiţi corespunzător", a declarat Eli Davidai, antreprenorul care controlează compania care sponsorizează programul de internship, Wizrom Software.
Programul, intitulat SHI Training Fellowship, a demarat pe 18 octombrie în România cu procedura de selecţie a celor şase candidaţi de către un prestigios Juriu. Candidaţii ideali trebuie să fie medici rezidenţi, în curs de formare în specialităţile neonatologie, anestezie/terapie intensivă şi patologie pentru a putea participa la SHI Training Fellowship. Stagiul petrecut în Israel va fi echivalat şi va fi luat în considerare la finalizarea rezidenţiatului.

Candidaţii, exclusiv rezidenţi în neonatologie, anestezie sau patologie, trebuie să depună un dosar din care să reiasă performanţele academice, leadership-ul şi dorinţa de dezvoltare profesională şi să vorbească şi să scrie fluent în limba engleză. De asemenea, este necesară depunerea unei scrisori de recomandare din partea coordonatorului stagiilor de rezidenţiatului (prof.dr.), precum şi a unui eseu pe tema: „Medicina, o viaţă pentru o carieră provocatoare şi merituoasă”.

Câştigătorii vor fi anunţaţi public în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în data de 12 decembrie 2012. Ei vor trebui să se angajeze contractual că la finalizarea stagiului de trei ani în Israel, se vor întoarce în România şi vor profesa în sistemul medical românesc timp de cel puţin cinci ani.