‘Cu consideraţie faţă de viitorul guvern, independent de ce partid politic îl va forma şi de ce prim-ministru va veni, noi aşteptăm ca aceştia să arate clar hotărârea de a îmbunătăţi situaţia din România. În opinia Camerei, aceasta s-ar putea realiza pe trei căi. În primul rând ar fi necesară o creştere a gradului de eficienţă în atragerea fondurilor europene, apoi trebuie valorificat marele potenţial pe care ţara îl are, atât ca resurse naturale, cât şi ca resurse umane, cu personalul înalt calificat, iar în al treilea rând aş dori ca viitorul guvern să acţioneze într-un mod transparent şi profesionist’, a spus Breden, care a participat la o conferinţă organizată de CCBR, pe tema actualelor evoluţii economice din România.
Potrivit acestuia, sunt schimbări prea rapide în legislaţie, iar dacă Guvernul are în intenţie să facă schimbări în legislaţie, inclusiv în ceea ce-i priveşte pe investitori, ar fi util dacă acesta ar avea anterior consultări şi cu investitorii. ‘Investitorii străini vor stabilitate şi predictibilitate’, a explicat Breden.
Pe de altă parte, preşedintele executiv al CCBR a menţionat că România a acţionat foarte responsabil în perioada de criză, în derularea acordului stand-by cu FMI. ‘Nu văd că ar putea fi o greşeală extinderea acestui acord’, a arătat Breden.
Întărirea monedei naţionale în raport cu moneda unică europeană este un factor important pentru situaţia economică viitoare, apreciază oficialul britanic.
‘Confruntarea majoră pentru România, pentru perioada următoare, este consolidarea monedei naţionale în raport cu euro’, consideră preşedintele executiv al CCBR.
Sursa: Agerpres