Clasamentul din acest an identifică separat oraşele cu cea mai bună infrastructură în funcţie de alimentarea cu energie electrică, disponibilitatea apei, serviciile de telefonie şi poştă, transportul public, congestionarea traficului şi varietatea zborurilor internaţionale din aeroporturile locale. Singapore este în fruntea acestui index, urmat de Frankfurt şi München pe locul al doilea. Copenhaga (4) şi Düsseldorf (5) ocupă următoarele două poziţii, în timp ce Hong Kong şi Londra împart locul şase. Port-au-Prince (221) este ultimul pe listă. Oraşele americane cel mai bine cotate în lista infrastructurilor orăşeneşti sunt Atlanta (13), Dallas (15), Washington DC (22) şi Chicago (28).
„Pentru a se asigura că expatriaţii lor sunt remuneraţi în mod corespunzător şi că pachetele salariale ale acestora includ sporuri adecvate pentru condiţii grele, companiile trebuie să cunoască evenimentele curente şi circumstanţele locale”, a declarat Slagin Parakatil, Cercetător Senior în cadrul Mercer. „Factori precum stabilitatea internă, eficienţa aplicării legii, nivelul infracţional şi facilităţile medicale, trebuie luaţi în considerare în adoptarea unei decizii privind o detaşare internaţională şi impactul asupra vieţii cotidiene care ar poate fi resimţit de expatriat în cazul unor detaşări în străinătate.”
Dl Parakatil a continuat: „Infrastructura are un efect semnificativ asupra calităţii vieţii pe care o vor avea expatriaţii. Deşi adesea este de la sine înţeleasă atunci când există standarde înalte de funcţionare, infrastructura unui oraş poate genera dificultăţi dacă este defectuoasă. Companiile trebuie să furnizeze sporuri adecvate pentru a-i compensa pe lucrătorii internaţionali pentru astfel de condiţii grele şi pentru altele similare.
Oraşele canadiene continuă să ocupe primele poziţii ale topului pentru această regiune, Vancouver (5) fiind cel mai bine clasat la nivel regional, urmat de Ottawa (14), Toronto (15) şi Montreal (23). Calgary ocupă poziţia 32 în clasamentul global al calităţii vieţii. Per total, nu a fost înregistrată aproape nicio modificare în poziţiile ocupate de oraşele canadiene din 2011 până în 2012, Calgary urcând o poziţie, Montreal coborând un loc, iar celelalte oraşe continuând să ocupe aceleaşi poziţii.
Infrastructura din oraşele germane şi daneze este printre cele mai bune din lume, în parte datorită facilităţilor aeroporturare de înaltă clasă, a conectivităţii internaţionale şi locale şi a unui standard ridicat al serviciilor publice. Poziţia superioară a Londrei în clasamentul bazat pe indici de infrastructură reflectă o combinaţie a nivelului ridicat al serviciilor publice oferite cu un sistem de transport public extins, incluzând aeroporturi, metroul londonez şi servicii feroviare.
Cine are cea mai bună infrastructură din lume
5 decembrie 2012, 23:50
Ultima modificare în 6 decembrie 2012, 01:50
Potrivit sondajului privind calitatea vieţii efectuat de Mercer în 2012, Singapore are cea mai bună infrastructură din lume, în tim ce Port au Prince se află pe ultimul loc. La capitolul infrastructură Bucureştiul ocupă o poziţie inferioară, 112.
Etichete: orase,
singapore
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook