Contrar așteptărilor, a fost anul expaților
Un manager din zece și-a schimbat anul acesta locul de muncă: 7% au ales ceva mai bun, iar 3% au fost concediați, arată un studiu realizat de compania de consultanță Mercer. O fluctuație mare pentru o piață a muncii afectată puternic, în continuare, de criza economică.
Fără îndoială, cel mai activ sector a fost cel financiar-bancar, majoritatea companiilor din acest domeniu pierzând sau adjudecân­du-și un nou top manager de-a lungul ultimelor 12 luni. În unele cazuri, motivele schimbării la nivelul conducerii au fost „naturale“ – încheierea mandatului. În altele, cauzele trebuie căutate fie în performanțele financiare scăzute ale organizațiilor conduse, fie în valul de acuze de fraudă, care au destabilizat sistemul în ultimele luni, cea mai recentă fiind dezvăluită nu mai departe de săptămâna trecută. Șefi s-au schimbat cu duiumul și în IT și consultanță: ies în evidență, din această perspectivă, modificările la vârf anunțate de două dintre cele mai mari companii din România, IBM și HP GeBOC.
Greșeli pedepsite
„Expații vor fi înlocuiți în scurt timp de români la conducerea firmelor autohtone“, spuneau la unison specialiștii din resurse uma­ne până acum patru-cinci ani. Acum, aruncând o privire asupra managerilor care se perindă pe la conducerea multinaționalelor de la noi, nu poți decât să ajungi la concluzia că recrutorii s-au înșelat. Și că, odată confruntați cu intrarea în recesiune, cartierele generale au ales să apeleze la lideri cu vechime în piețe mature. Ocolindu-i astfel pe ai noștri, educați într-o perioadă de creștere continuă și lipsiți de experiența perioadelor de dificultate. Potrivit diverselor estimări, în momentul de față, în România lucrează circa 20.000 de străini. Iar anul acesta, numărul lor nu a făcut decât să crească. Cu o singură excepție, cea a Carpatica, niciuna dintre băncile care au făcut noi numiri în funcția de CEO anul acesta (BCR, BRD, Millenium, Bancpost, ING, Garanti) nu a apelat la români.  Și totuși, în afara sistemului financiar, 2012 a fost un an fericit pentru câțiva manageri autohtoni ajunși în fruntea unor mari companii, care și-au lăsat, adesea pentru prima dată de la intrarea pe piață și până acum, soarta pe mâna unor români. O diferență majoră în cazul lor este că majoritatea au ajuns aici în urma unui proces intern de promovare – spre deosebire de expați care, de cele mai multe ori, sunt aduși fie din alte organizații (adesea din cu totul alte domenii), fie din structurile de peste mări și țări ale companiei-mamă: este cazul noului CEO al Volksbank, recrutat din subsidiara din Reunion a Banque Populaire Caisse D‘Epargne, acționar minoritar al Volksbank România.  Dana Brindescu Iovanov, de­semnată director general la com­pania alimentară Smithfield Prod, Andrei Romanescu, la HP, Violeta Luca, la Flanco, Aura Toma, la Lowe&Partners sau Lucian Ghinea, la Bergenbier, sunt câteva dintre exemplele de români de succes care au reușit, anul acesta, să ajungă în vârful ierarhiei companiilor în care activau de ani buni.
Cine ne conduce corporațiile din 2012
Philippe Lhotte și-a început, de la 1 noiembrie, mandatul de preşedinte şi director general al BRD-SocGen, după ce, din 2005, condusese filiala (mult mai redusă ca dimensiuni) Société Générale din Bulgaria. Lhotte a fost numit într-o perioadă dificilă pentru BRD, în care mai mulți angajați sunt acuzați că ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat.
Cătălina Molnar, economist-șef al diviziei locale a RBS în ultimii cinci ani, a trecut, din septembrie, pe aceeași poziție în cadrul unei instituții mult mai bine cotate – Unicredit Țiriac. Ea l-a înlocuit astfel pe Dan Bucșă, care, la un an de când fusese numit în acest post, a fost promovat pe o funcție de cercetare și analiză pentru piețele emergente, în biroul de la Londra.  Anunțul prin care IBM România anunța plecarea lui Bogdan Balaci din funcția de CEO al companiei a reprezentat, probabil, mișcarea anului, cu atât mai mult cu cât se pare că mai nimeni nu prevăzuse această decizie. Bogdan Balaci lucra în IBM de 13 ani, iar de doi ani preluase mandatul de conducere. Responsabilitățile sale au fost preluate, de la începutul lunii octombrie, de Michael Paier, director general pentru Europa de Sud-Est.
În septembrie a fost făcută publică schimbarea lui Ionuț Costea din funcția de președinte al Eximbank, printre cele mai bine plătite din întregul sistem public autohton (cu un salariu anual de peste 350.000 de euro). În locul său a fost numit Traian Halalai (42 de ani), care ocupase, în ultimii șase ani, pozițile de director general adjunct, director financiar şi membru în Comitetul Director la Banca Românească.
La jumătatea acestui an, Volksbank România a anunțat numirea unui nou președinte, după retragerea din funcție, la doar doi ani de la numire, a austriacului Johann Lurf. Înlocuitorul său, Benoit Catel, venea de la filiala din Reunion a grupului Banque Populaire Caisse D`Epargne (BPCE), acționar minoritar al VB România.
Dragoș Dinu este recunoscut de ani buni drept cel mai bun consultant din piața farmaceutică, după ce timp de 13 ani a condus grupul A&D Pharma (care deține, între altele, lanțul Sensiblu). De altfel, din 2008, anul în care a părăsit compania, se ocupă de propria sa firmă de consultanță în pharma, Link Resource. Iar luna trecută a decis să schimbe macazul: retailerul de electrocasnice Domo a anunțat recrutarea lui Dragoș Dinu în consiliul de administrație.
Emanuela Ghyka, angajată de zece ani a gigantului Air France, din care ultimii șapte din postul de manager de marketing și comunicare, a preluat luna aceasta aceeași funcție în cadrul BRD-SocGen, a doua cea mai mare bancă locală. După cum se poate ușor intui după numele de familie, Emanuela Ghyka este soția lui Mihai Ghyka, fostul președinte al Bergenbier, actual director comercial în cadrul Vodafone România.
La 1 noiembrie, HP GeBOC, cel mai mare centru de servicii partajate şi de externalizare de procese din țară, cu peste 3.000 de angajați, a numit primul director general român de la intrarea pe piață, în urmă cu șapte ani. Andrei Romanescu, în vârstă de doar 33 de ani, a fost anterior functional manager în cadrul companiei.