Anunţul a fost făcut la  Milano (Italia), de către David Joyce, preşedinte şi CEO al GE Aviation, şi Nani Beccalli, preşedinte şi CEO al GE Europe. GE cumpără această divizir de la Cinven, un important fond de investiţii european care deţine Avio din 2006, şi Finmeccanica, grupul italian prezent în sectorul aerospaţial. Tranzacţia urmează să obţină aprobările de reglementare şi guvernamentale.
GE nu va achiziţiona unitatea spaţială a companiei Avio. Această achiziţie, care asigură piese pentru GE Aviation şi alte companii producătoare de motoare, ar promova participarea GE în sectorul propulsiei cu reacţie, unul dintre cele mai atractive sectoare ale industriei aviatice.
Avio va consolida capacităţile lanţului global de aprovizionare al GE, ale cărei rate de producţie a motoarelor continuă să crească pentru a face faţă cererii tot mai mari din partea clienţilor.
Avio şi clienţii săi vor beneficia de investiţia planificată de GE pentru extinderea produselor şi serviciilor Avio. Înfiinţată în 1908 şi având sediul în Torino, Italia, Avio este prezentă pe patru continente şi are aproximativ 5.300 de angajaţi, dintre care 4.500 în Italia, inclusiv aproximativ 800 în unitatea spaţială. În industria propulsiei cu reacţie, Avio este un furnizor de sisteme pentru turbine de joasă presiune, cutii de viteze auxiliare, sisteme cu reductor de turaţie, camere de combustie şi alte piese.
În 2011, Avio a obţinut venituri 1,7 miliarde euro (2,4 miliarde USD) în sectorul aviatic, peste 50% din aceste venituri fiind generate de piesele pentru motoare produse de GE şi companii asociate ale GE.
Preţul pe care GE îl va plăti pentru achiziţia diviziei aviatice a companiei Avio reprezintă un multiplu de aproximativ 8,5x pe baza câştigurilor estimate pentru 2012 înainte de dobânzi, impozite, amortizare şi depreciere. GE, compania-mamă a GE Aviation, are deja o prezenţă semnificativă în Italia cu peste 7.000 de angajaţi în şapte divizii GE din peste 20 de locaţii în ţară, printre care centrul de cercetare şi dezvoltare şi centrul de educaţie.
Acum aproape 20 de ani, GE a achiziţionat Nuovo Pignone din Florenţa, care a devenit sediul global al GE Oil & Gas.