”Am pornit de la conceptul de reindustrializare prin parteneri privaţi sau prin privatizări, cum sunt Oltchim şi Cuprumin. Unde este vorba de zăcăminte trebuie să fie prin parteneriate şi nu prin vânzarea resurselor. (…) Parteneriatul presupune implicarea mai multor părţi. Partea română poate aduce resursa sau o infrastructură deja existentă, iar partenerul sau partenerii străini investiţiile”, a declarat Varujan Vosganian, citat de Agerpres.

În privinţa Oltchim, ministrul Economiei a adăugat că în 27, 28 decembrie va fi semnat un protocol în privinţa continuării producţiei.
”Problema salariilor este nerezolvată pentru luna ianuarie. Trebuie să vedem dacă pot fi asigurate din surse proprii sau trebuie din resursele statului. De asemenea, este necesară o campanie de promovare pentru a selecta companiile interesate să participe la privatizare. Trebuie să avem la nivelul consultanţei expertiza necesară ca să nu mai avem situaţii asemeni primei privatizări. În următoarele trei luni, Oltchim va avea nevoie de susţinere”, a mai spus Vosganian.