Din aceste pagube, cele asigurate însumează 65 de miliarde de dolari. Dar pierderile de anul trecut sunt inferioare celor din anul 2011, când s-a produs cutremurul urmat de tsunami din Japonia şi când societăţile de asigurări au trebuit să plătească 119 miliarde de dolari în urma unor numeroase cutremure şi inundaţii.

În anul 2012, ”67% din pierderile totale şi 90% din pierderile asigurate s-au produs în SUA”,  precizează Munich Re. Aici, cel mai mare dezastru a fost cel provocat de uraganul Sandy, societăţile de asigurări acoperind daune în valoare de 25 de miliarde de dolari.

”Pagubele ridicate determinate de catastrofele naturale din SUA au arătat cât de importantă este susţinerea eforturilor pentru a le preveni”, afirmă Torsten Jeworrek, directorul societăţii Munich Re. El propune ca în anumite regiuni, cum ar fi New York, să se realizeze lucrări menite să ofere protecţie în faţa furtunilor, ceea ce ”ar fi rezonabil din punct de vedere economic, iar asiguratorii vor putea să ia în calcul aceste elemente în preţul primelor de asigurare, întrucât vor fi mai puţin expuşi”.

Sursa: Agerpres