"În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu reprezentanţii Executivului ne-au fost prezentate principiile proiecţiei bugetare pentru anul în curs, punându-se accent pe nivelul salariului minim, dar şi pe posibila introducere a unui impozit forfetar pentru exploatarea terenurilor agricole, perceput după acordarea ajutoarelor de stat pentru agricultură", a declarat Hossu.
În ceea ce priveşte salariul minim garantat în plată, Hossu a spus că CNS Cartel Alfa a pledat pentru un nivel de 850 lei, în vreme ce oferta Guvernului nu a fost decât de 800 de lei.
"ni (21 ianuarie n.r.) vom vedea exact care sunt propunerile Guvernului cu privire la bugetul pe 2013, urmând ca marţi (22 ianuarie) să discutăm aceste aspecte şi în cadrul Comisiei de Dialog Social. Cert este că stagnarea salariului minim timp de foarte mulţi ani a dus la o evaziune în piaţa muncii de 15% din bugetul de stat"a spus Hossu.
Prezent la întâlnirea de la Palatul Victoria, Dumitru Costin a precizat că în cadrul reuniunii s-a discutat şi despre ţinta de deficit bugetar pentru anul 2013.
"pă anii de constrângeri pe care i-a traversat România, noi considerăm că o ţintă realistă de deficit bugetar pentru acest an este de 2,5%. Fixarea unui deficit mai mare ar trebui condiţionată de implementarea unor proiecte investiţionale de anvergură, aprobate atât de Fondul Monetar Internaţional, cât şi de Comisia Europeană, proiecte care să atragă după sine creştere economică. În privinţa salariului minim, noi am fi dorit chiar şi o creştere de până la 1000 de lei, condiţionată însă de reducerea fiscalităţii cu 2% pentru angajatori"a afirmat Dumitru Costin.
La discuţiile de la Guvern au mai luat parte ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, precum şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.