”După operațiile cu laser se recomandă întotdeauna ca zona tratată să nu fie expusă la soare sau să fie bine protejată pentru o perioadă de timp de cel puțin 30 de zile, pentru a nu avea efecte secundare cum ar fi hiperpigmentarea”, declară dr. Dana Jianu.
Datorită acestor reduceri, dar și pentru că perioada de recuperare după operațiile cu laser este mult mai scurtă, Dana Jianu estimează că numărul de pacienți pentru acest segment va crește cu cel puțin 10-15% în primul trimestru al acestui an.
Câteva exemple sunt mai mult decât edificatoare: după operațiile pentru varice, pacienții pleacă pe propriile picioare la două ore după intervenție și-și pot relua activitatea de a doua zi; de asemenea, în cazul reîntineririi cu laser fracțional CO2, pacientul poate reveni la activitățile zilnice după patru-cinci zile, fără a se observa semne ale intervenției, comparativ cu liftingul clasic, atunci cand trebuie evitată orice activitate socială cel puțin o lună.
”Am crezut în beneficiile laserului în chirurgie și am investit peste 300.000 de euro în lasere și alte echipamente care emit lumină, de diferite tipuri și utilizări: laser cu Argon, laser CO2, laser fracțional, lasere vasculare cu dioda, IPL sau LED, fiecare având indicații precise în domeniile medicale în care ne-am specializat”, spune Dana Jianu.
Clinica ProEstetica, înființată în 1994 de Dana și Ștefan Jianu, medici de profesie, este  cel mai vechi nume pe segmentul de chirurgie estetică din România. Povestea a început într-un cabinet din Piața Amzei, în Capitală, după o investiție de circa 80.000 de mărci. În 2003, ProEstetica s-a mutat într-o clădire nouă, cu patru etaje, construită în zona Dorobanți, din București, după o investiție de circa un milion de euro.
Acum, în medie, pentru toate segmentele acoperite la clinica din Dorobanți, sunt, în fiecare lună, peste 600 de consultații, 300 de tratamente și operații mici, dar și 100 de operații mari, din chirurgie generală, chirurgie plastică, flebologie, oftalmologie chirurgicală, urologie și altele.