Deşi suma totală încă nu a fost confirmată, bonusul la care va renunţa Jenkins ar fi de circa 2,75 milioane de lire sterline, echivalentul a 3,19 milioane de euro, ceea ce înseamnă 250% din salariul său anual de 1,1 milioane de lire sterline.

Bancherul a publicat un comunicat în care afirmă că, deşi a preluat conducerea băncii după izbucnirea scandalului Libor, este ‘corect’ să îi revină o parte din responsabilitate şi că trebuie ‘să dea socoteală’ pentru ‘toate problemele’ care au dăunat anul trecut imaginii Barclays. ‘Sunt conştient de speculaţiile şi interesul public faţă de bonusul pentru activitatea mea pe anul 2012. Pentru a evita orice dezbatere publică inutilă pe această chestiune, doresc să afirm clar că la începutul acestei săptămâni am decis că nu vreau să mi se dea vreun bonus’, a precizat el.

Şeful Barclays mai afirmă că anul trecut a fost ‘foarte greu’ pentru bancă şi pentru acţionarii ei ca urmare a ‘numeroaselor probleme care au erodat banca’, şi consideră că ‘ar fi o greşeală să încaseze un bonus în aceste circumstanţe’.

Anul trecut, Barclays a fost investigată pentru manipularea dobânzilor Libor între anii 2005 şi 2009 şi pentru comercializarea ilegală a unor produse financiare. În luna iunie a primit o amendă ce a condus la demisia mai multor directori, printre care şi Bob Diamond, predecesorul lui Antony Jenkins.

După ce a preluat conducerea băncii pe data de 30 august 2012, acesta din urmă a avertizat că va trece mult timp până când reputaţia instituţiei va fi restabilită, angajându-se să schimbe cultura internă bazată pe speculaţie şi risc.