Lefkada. Cândva parte din Grecia continentală, insula din Marea Ionică a trezit interesul agențiilor de turism. Prin urmare, românii care sunt în căutare de noi destinații în Grecia au și această opțiune. Christian Tour organizează sejururi care includ transportul cu autocarul, tarifele pornind de la 80 de euro pentru șase nopți la un hotel de două stele. O excursie opțională poate fi într-o altă insulă, Cefalonia.

Sardinia. Insula este faimoasă pentru plajele sale, vegetația și turiștii de calitate. Începând din luna mai, compania low cost Wizz Air va opera curse directe către Alghero, prin urmare, durata de zbor este mai scurtă (două ore și jumătate), iar tariful biletului de avion, mai bun (de exemplu, 150 de euro în luna iunie). O cameră dublă la un hotel de trei stele costă 80 de euro, micul dejun fiind inclus. De asemenea, este recomandat să închiriați o mașină pentru a vizita întreaga insulă. Dacă bugetul vă permite, puteți încerca și o excursie de o zi-două în Corsica, aflată la doar o oră de mers cu feribotul (costă aproximativ 50 de euro).

Lisabona
. Este una dintre cele mai frumoase capitale europene. Multă vreme, pentru români a fost greu să ajungă la Lisabona, din cauza lipsei unui zbor direct la tarife decente. Dar anul trecut, operatorul TAP Portugal a început operarea curselor directe, astfel încât biletele de avion au putut fi achiziționate și cu 200 de euro. Datorită cererii, TAP a crescut frecvența curselor (șase zile pe săptămână). O noapte de cazare costă 65 de euro. Introducerea curselor directe către Lisabona facilitează și accesul românilor către insule precum Madeira sau Azore.

Mykonos. Parte a arhipelagului Ciclade, este o insulă plină de viață, unde distracția este la ea acasă. Poate de aceea a și fost comparată cu Ibiza. Numeroase baruri și cluburi, concerte ale marilor DJ internaționali, dar și peisajul deosebit fac din Mykonos o destinație bună de vacanță. Începând cu acest an, Christian Tour va organiza un charter către această insulă (operat în perioada iunie-septembrie), prețul pentru un sejur pornind de la 300 de euro în extrasezon (tariful include transportul cu avionul, transferurile și cazarea).

Oslo. De la București pot fi organizate, pe cont propriu, o multitudine city breakuri, însă pentru cei care au văzut deja marile orașe, Oslo poate fi o alternativă bună. Cu siguranță, 2013 va fi anul care va atrage cei mai mulți români, pentru că Wizz Air a introdus curse directe. Biletele de avion pot fi cumpărate cu puțin peste 100 de euro, însă o noapte de cazare în Oslo costă, în medie, 100 de euro la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus.

MARSILIA Anul acesta, frumosul oraș din sudul Franței este Capitala Europeană a Culturii, prin urmare, evenimentele de acest gen se vor ține lanț. Multe dintre manifestările culturale vor avea legătură cu arta contemporană, dar nu vor lipsi nici spectacole de circ, nici concertele. Din păcate, de la București nu există cursă directă către Marsilia, însă din Paris se pot găsi zboruri la tarife acceptabile. În medie, camera de hotel pentru o noapte costă 70 de euro (trei stele, mic dejun inclus).

Berlin. Cine nu a ajuns până acum în capitala Germaniei are o oportunitate bună în 2013. Indiferent de perioada aleasă, orașul oferă o varietate de atracții culturale. În Berlin se întâmplă ceva tot timpul, de la expoziții și târguri până la concerte și festivaluri de modă. Anul acesta, Lufthansa a început promovarea destinației, biletele de avion pornind de la 49 de euro pe segment de călătorie. Tarifele de cazare sunt printre cele mai ieftine din Europa, o noapte la un hotel de trei stele fiind 55 de euro.

Irlanda. De-a lungul anului, Irlanda se transformă în rețea de socializare off line, adunând cetățeni din toate colțurile lumii, prin proiectul The Gathering. Românii au zbor direct la Dublin, prin Aer Lingus (biletul de avion costă aproximativ 150 de euro), iar tariful mediu la trei stele pentru o cameră dublă este 70 de euro pe noapte.