Companiile din zona de vest a României obţin astfel acces la capacităţi operaţionale extinse, conexiuni aeriene şi rutiere directe, precum şi toate facilităţile necesare industriilor de vârf. Noul hub express reprezintă un punct nodal pentru conexiunile locale şi naţionale, fiind situat la mai puţin de 1 km de Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”, în imediata vecinătate a liniei de centura. Noi resurse sunt puse astfel la dispoziţia companiilor din zona de vest a ţării şi a cluster-ului industrial din proximitatea Timișoarei, cu suportul reţelelor integrate TNT.
Expedierile naţionale sau internaţionale, precum şi operaţiuni logistice de amploare reflectând contracte comerciale sau campanii complexe, vor fi procesate în cadrul acestui nou hub modern, cu 1.200 mp de spaţiu de depozitare.

Accesul transporturilor în zona de depozitare este facilitat şi securizat în cadrul celor 22 de zone de andocare pentru autoutilitare, al celor 7 platforme destinate camioanelor reţelei rutiere europene TNT Express, precum şi pe platforma destinată exclusiv transporturilor aeriene.

Expedierile care tranzitează hub-ul TNT sunt mai departe procesate cu ajutorul benzilor de sortare şi a apăratului cu raze X, în condiţii de rapiditate şi siguranţă sporită, pentru un transfer în condiţii perfecte către destinaţia finală.

“Am proiectat un nou centru (…) pentru a susţine creşterea economică sustenabila a partenerilor noştri, fie că vorbim de afaceri locale sau de comerţ internaţional”,  a declarat Dorin Hanea, Country Development Manager TNT România.