În cadrul proiectelor, Adrem Invest va livra partenerilor săi proiecte de engineering la cheie ce includ sisteme de vid pentru metalurgia secundară. În China, compania a semnat trei contracte cu Baoutou Iron & Steel cu valoare cumulată de 13 milioane de euro. De asemenea, valoarea contractului cu compania coreeană Hunday Steel este de 2,4 milioane de euro, iar cel mai recent contract cu uzina siderurgică Uzbek Combinat, prin care Adrem Invest intră pe piaţa din Uzbekistan, are o valoare de 10 milioane de euro.
“Încheierea acestor contracte urmează strategia de extindere la nivel internaţional a companiei (…). În 2013, exporturile vor reprezenta 50% din afacerile companiei în condiţiile în care cifra de afaceri va păstra tendinţa de creştere pe care a avut-o în 2012”, a declarat Adrian Bodea, preşedinte Adrem Invest.
Prin aceste noi colaborări, Adrem Invest întră pe piaţa din Uzbekistan, fiind deja prezentă pe numeroase pieţe din Asia, Africa sau SUA. Un pas important în extinderea companiei Adrem Invest pe plan mondial a fost realizat la finele anului trecut, prin achiziţia companiei elveţiene MTAG Marti Technologie AG şi a filialei acesteia din SUA, companie specializată în engineering şi un puternic jucător în domeniul metalurgiei.
Cifra de afaceri estimată a anului 2012 este de 171,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 37% comparativ cu 2011. Similar anilor anteriori, ponderea cea mai mare din această sumă revine afacerilor la nivel local, respectiv cu 148,6 milioane de lei.