Creşterea puternică a volumelor şi a veniturilor încasate în Americă Latină şi de Nord a fost principalul motor care a condus la obţinerea acestor rezultate.

Într-un context macroeconomic marcat de instabilitate şi de scăderi puternice pe piaţă electrocasnicelor, vânzările nete ale grupului Electrolux au crescut cu 8,3%, dintre care cea mai mare parte o reprezintă creşterea organică de 5,5%, care a atins o nouă valoare record, 3,9% achiziţiile şi -1,1% diferenţele de curs valutar.

În ultimul trimestru al anului trecut, compania a obţinut cea mai mare creştere organică din 2012, de 7,5%, o parte importantă a acesteia provenind din operaţiunile derulate în Americă Latină. Creşterea a fost parţial generată de stimulentele fiscale oferite de guvernul brazilian, dar şi de o îmbunătăţire a mixului de produse şi de creşterea cotei de piaţă a companiei. Operaţiunile Electrolux din Americă de Nord şi Americă Latină, care însumează 50% din vânzările totale ale grupului suedez, au condus la o sporire a vânzărilor şi a veniturilor globale.

În Europa, scăderea încrederii consumătorilor, cauzată de instabilitatea socio-economică, a influenţat negativ rezultatele companiei şi s-a transpus în scăderi uşoare ale volumelor. Cererea pentru electrocasnice mari în Europa a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut. În Europa de Vest, scăderea de 2% a venit pe fondul unei reduceri a cererii provenite din Europa de Sud, Frântă, Ţările Nordice şi Benelux. În schimb, cererea în Europa de Est a crescut cu 2%, în principal datorită creşterii înregistrate în Rusia.