”Pentru 2013, ţinta companiei este menţinerea cotei de piaţă, creşterea portofoliului de lucrări, precum şi creşterea cifrei de afaceri cu 7 – 8%”, a declarat Marius Paraipan, Brand Manager Elmas Braşov.
Compania a finalizat anul trecut investiţia în ”Laboratorul de Încercări”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial ”Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritara 2 – Competitivitate, Dezvoltare Tehnologica şi Inovare pentru Competitivitate. Activitatea de cercetare a laboratorului se desfăşoară pe patru domenii – cercetare aplicativă în domeniul hidraulic, cercetare în domeniul electronicii industriale aplicative, determinări ale caracteristicilor de masă şi lungime ale materialelor şi metalografie şi determinarea caracteristicilor mecanice ale materialelor. Potrivit sursei citate, valoarea totală a investiţiei în acest proiect s-a ridicat la 5,364 milioane de lei.
Tot anul trecut, compania a demarat o investiţie în Centrul de service şi vânzări echipamente forestiere John Deere, acesta urmând a fi inaugurat în acest an în localitatea Sânpaul din judeţul Mureş. De asemenea, pentru acest an este programată o investiţie de 3,5 milioane de euro într-o nouă facilitate de producţie pentru construcţii metalice şi construcţii de maşini.
Elmas Braşov are în prezent 248 de angajaţi, cu o medie de vârstă de 40 de ani, iar în acest an compania va mai crea încă zece locuri de muncă.