Situaţia Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa depinde, în cea mai mare parte, de ceea ce se întâmplă cu Hidroelectrica, având în vedere că 99% din activitatea UCMR depinde de această companie, susţine directorul Cosmin Ursoniu.
Pentru a scăpa de dependenţa faţă de Hidroelectrica, UCMR ar trebui să încheie contracte şi cu alte firme.
‘UCM Reşiţa se găseşte într-o situaţie mai delicată, deoarece, lipsa contractelor îşi spune cuvântul pe cifrele companiei. În ceea ce priveşte disponibilizările masive în UCMR, trebuie să subliniez că acestea sunt doar zvonuri. În plus, faptul că la UCM Reşiţa se spune că se fac tăieri masive de fier vechi sau utilaje este, de asemenea, un zvon. În primul rând, conducerea de azi nu e adapta distrugerii, iar în al doilea rând, legal, nu se poate tăia şi vinde din uzină’, a declarat vineri presei Cosmin Ursoniu, directorul UCMR.
În ceea ce priveşte ultimul contract negociat de Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa, de producere a unor motoare pentru India, care putea asigura funcţionarea uzinei pe o perioadă de câteva luni, acesta nu a fost încă semnat.
‘Suntem în discuţii pentru contractele pe India şi chiar pe Malaezia, însă trebuie să lucrăm mult pe reducerea costurilor în intern, astfel încât pe o piaţă liberă să ne putem plasa şi noi’, a afirmat Ursoniu.
Contractele cu Hidroelectrica menţin supravieţuirea UCMR, având în vedere că sunt singurele pe care uzina le derulează astăzi.
Conducerea UCMR speră ca uzina reşiţeană să fie cuprinsă şi în bugetul pe acest an al Hidroelectrica, pentru care se preconizează că va ieşi din insolvenţă în luna iunie.
În opinia directorului UCMR, la momentul actual ar trebui încurajată Hidroelectrica, pentru a acorda, în continuare, bugete pe lucrările de modernizare şi investiţii, deoarece potenţialul hidrografic al României nu este folosit la capacitatea maximă şi încă se pot face centrale noi, dar, în primul rând, ar trebui reabilitate cele vechi.
În prezent, la UCMR lucrează peste 1.900 de persoane.
Sursa: Agerpres