Banca se luptă să iasă de sub umbra scandalului de tranzacţionare cunoscut ca afacerea „London Whale”, care i-a adus cele mai mari pierderi de tranzacţionare din istorie, şi de asemenea are probleme cu îngrijorările referitoare la creşterea costurilor din reglementare.
Ca un critic fervent al eforturilor de creştere a supravegherii pe Wall Street, JP Morgan a spus că o nouă reglementare ar putea creşte costurile până la 10% din venituri. Totuşi, gigantul de servicii financiare a avertizat că efectele regulii Volker nu se vor vedea pentru următorii cel puţin 2 sau 3 ani. JP Morgan a spus de asemenea că are în plan deschiderea a încă 200 de sucursale până în 2014.
Banca a declarat că va reduce forţa de vânzări din divizia de credite ipotecare cu 13.000-15.000 până la finele lui 2014. Mulţi din aceşti angajaţi sunt consideraţi cu contract pe perioadă determinată sau lucrători cu ora, şi nu cu normă întreagă, a spus banca.

“Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm este din partea reglementării”, a spus, la CNBC, Marianne Lake, CFO al JP Morgan.

Eforturile JP Morgan de tăiere a costurilor vin într-o perioadă în care rivalii săi principali se ajustează de asemenea la o economie globală volatilă. Goldman Sachs se pregăteşte pentru o rundă de tăiere de posture, în timp ce gigantul Citigroup a anunţat anul trecut un plas masiv de restructurare – tăierea a 11.000 de posture şi reducerea costurilor cu 1,1 miliarde dolari.
Acţiunile JP Morgan indicau creştere în predeschiderea de pe Wall Street, dar primele tranzacţii au adus o scădere de 1,5%.