”Ştiu că nu este un subiect plăcut, mai ales pentru investitori, dar, în acelaşi timp, trebuie să fie foarte clară. Nu putem distruge industria românească numai de dragul industriei regenerabile. Trebuie să găsim un echilibru. Aici şi cei care au investiti în regenerabile trebuie să ne înţeleagă. Suntem prinşi ca într-o menghină”, a spus oficialul la un eveniment de profil.
Acesta a explicat că, pe de o parte, este consumatorul casnic care, sigur, suportă factura electrică, pe de altă parte este consumatorul industrial care, la rândul lui, nu mai poate să suporte nici el costul certificatelor verzi în costul final al produsului. Deci, în felul acesta, Guvernul este prins în două părţi şi, sigur, mai are şi pe cineva în spate, anume investitorul care spune: ”Dumneavoastră v-aţi angajat în lege, chestiunea cu predictibilitatea”.
”Dacă societăţile care investesc în regenerabile doresc să investească şi în alte domenii, atunci şi statul poate să îşi degreveze o anumită povară pe care o are cu creşterea preţului la consumatorul casnic, prin oferirea de locuri de muncă”, a adăugat Niță.