„Dacă aş fi început Subway astăzi, Subway nu ar fi existat“, a declarat Deluca într-o emisiune la CNBC.

El a mai adăugat faptul că mediul de afaceri creat în SUA pentru antreprenori „s-a degradat încontinuu, deoarece sunt tot mai multe reglementări. Este dificil pentru oameni să intre în afaceri, mai ales în afaceri mici“.

Fondatorul Subway a indicat o serie de reglementări guvernamentale care macină mediul de afaceri pentru antreprenori. Exemplele au inclus proiectul lui Obama legat de serviciile de bază în sănătate şi creşterea salariului minim.

Legea sănătăţii, denumită şi „Obamacare“ este „principala îngrijorare pentru franciza noastră“, a menţionat Deluca. „Ei nu ştiu la ce să se aştepte. Cauzează o serie de îngrijorări, care vor fi pasate consumatorilor“.

Deluca a mai explicat şi faptul că este de acord cu o creştere a salariului minim în timp, dar „o creştere abruptă nu este o idee bună. Muncitorii cu salariu minim merită să câştige mai mult şi o oarecare creştere este de înţeles“. El a mai spus că salariile afectează direct preţurile şi va obliga francizele să crească „negreşit“ preţurile.

Subway angajează în prezent muncitori cu salariu minim, spune acesta, dar în funcţie de piaţă, salariile sunt de multe ori mai mari,  bazat pe cerere.

<object id="cnbcplayer" height="380" width="400" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="https://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" > <param name="type" value="application/x-shockwave-flash"/> <param name="allowfullscreen" value="true"/> <param name="allowscriptaccess" value="always"/> <param name="quality" value="best"/> <param name="scale" value="noscale" /> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="bgcolor" value="#000000"/> <param name="salign" value="lt"/> <param name="flashVars" value="startTime=000"/> <param name="flashVars" value="endTime=000"/> <param name="movie" value="https://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/3000150591/code/cnbcplayershare" /> <embed name="cnbcplayer" PLUGINSPAGE="https://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" bgcolor="#000000" height="380" width="400" quality="best" wmode="transparent" scale="noscale" salign="lt" src="https://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/3000150591/code/cnbcplayershare" type="application/x-shockwave-flash" /></object>

SURSA: CNBC