În februarie, faţă de ianuarie 2013, preţurile produselor alimentare au crescut, în medie, cu 0,42%. Cele mai importante majorări de preţuri s-au înregistrat la cartofi – plus 3,98%, fasole boabe şi alte leguminoase – plus 2,98%, alte legume şi conserve din legume – plus 2,33% şi fructe proaspete – plus 1,13%, în timp ce scăderi de preţuri s-au consemnat la ulei comestibil – minus 0,69%, miere de albine – minus 0,3%, lapte de vacă – minus 0,16%, zahăr – minus 0,11%, citrice şi alte fructe meridionale – minus 0,05%, conserve din carne – minus 0,01%.

În ceea ce priveşte preţurile produselor nealimentare, care au crescut în februarie cu 0,42%, cele mai mari scumpiri au fost înregistrate la cărţi, ziare şi reviste – plus 2,48% şi combustibili – plus 1,31%. Singura scădere de preţuri, foarte mică, a fost înregistrată de încălţămintea din piele – minus 0,01%.

Tarifele serviciilor au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,22%. Serviciile pentru îngrijire medicală şi cele pentru igienă şi cosmetică s-au scumpit cel mai mult, cu 0,35%, respectiv cu 0,32%, iar abonamentul auto şi transportul interurban (alte feluri de transport) s-au ieftinit cel mai mult, cu 0,05%, respectiv cu 0,03%.

Rata anuală a inflaţiei în februarie 2013 a fost de 5,65%, iar cea lunară de 0,34%.
Sursa: Agerpres