‘În România sunt unele probleme, în special în producţie. Sunt necesare investiţii pentru producţie. Sunt necesare chiar şi investiţiile de stat. Noi am investit 10 milioane euro în ultimii doi ani, în maşini care vor produce mulţi ani. De asemenea, o problemă a acestui sector este cea a rulmenţilor contrafăcuţi’, a afirmat Ismail Hakki Tuyun.

Compania consideră că autorităţile ar trebui să acorde sprijin fiscal pentru producătorii locali astfel încât aceştia să facă faţă crizei economice prelungite, potrivit reprezentanţilor acesteia.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi-a manifestat intenţia de a sprijini atât capitalul de stat, cât şi cel privat, pe parcursul mandatului său.

‘Am fost acuzat că în discuţiile cu Mechel m-am aservit capitalului rus. Vreau să spun că în ultimele două săptămâni m-am aservit capitalului american, belgian, francez, polonez, ucrainean. Azi, cu mare bucurie mă aservesc capitalului turcesc. Pentru mine, cu o firmă înscrisă în România, indiferent de provenienţă, capitalului face parte din marea familie a naţiunii române şi pentru mine trebuie să fie un titlu de mândrie, să apere industria românească, să apere mediul de afaceri românesc. Pentru cei care au considerat că este excesiv să ajuţi public o firma românească, să participi la întâlniri cu oficiali care au întotdeauna o listă cu companii ale căror solicitări le prezintă în mod expres, să le prezentam deschis, transparent, interesele industriei româneşti, eu asum azi susţinerea totală pentru sectorul de producţie al rulmenţilor din România, un sector pe care îl consider exemplar din multe puncte de vedere. Este integral privat, în diverse colţuri ale ţării a reuşit să păstreze locurile de muncă, reuşeşte să fie competitiv în UE, a reuşit să fie prezent în 90 de ţări din lume, îşi îndeplineşte obligaţiile pentru statul român. Trebuie să asumăm şi reprezentarea acestei industrii. Eu sunt ministrul Economiei, dar nu numai al economiei de stat. Un guvern al secolului XXI, într-o ţară democratică, trebuie să îşi asume economia de piaţa în integralitatea ei’, a spus Varujan Vosganian.
Sursa: Agerpres