Această comandă, care potrivit Ryanair este cea mai mare comandă făcută vreodată de o companie aeriană europeană, va permite Ryanair să-şi extindă flota la peste 400 de aparate şi să deservească 100 milioane de pasageri pe an.

‘Acordul a fost semnat la New York de directorul general de la Ryanair, Michael O’Leary şi preşedintele diviziei de aviaţie civilă de la Boeing, Ray Conner’, a precizat Ryanair într-un comunicat de presă.

În prezent, flota Ryanair este compusă dintr-un singur model de avion, Boeing 737-800, cea ce permite companiei irlandeze să-şi simplifice operaţiunile de mentenanţă şi să-şi reducă costurile.

‘Aceste 175 de noi avioane ne vor permite să reducem şi mai mult costurile şi tarifele, consolidând poziţia de lider a Ryanair faţă de alte companii aeriene din Europa’, a declarat directorul general de la Ryanair, Michael O’Leary.

Comanda importantă primită de Boeing vine la o zi după ce rivalul european Airbus a anunţat că a primit cea mai mare comandă din istoria industriei aeronautice, compania indoneziană Lion Air comandând 230 de aparate A320 cu o valoare de catalog de 18,4 miliarde de euro.
Sursa: Agerpres