Publicarea în Monitorul Oficial a normelor programului „Prima casă”, intenţiile Renault în direcţia diversificării producţiei Logan şi întocmirea de către Guvern a strategiei pentru restructurarea mastodontului Poşta Română, sunt principalele ştiri din domeniul .ro.

Normele Programului „Prima Casă”, prin care statul garantează, în limita a 60.000 euro, creditele pentru achiziţia sau construcţia unei locuinţe, au fost publicate joi în Monitorul Oficial, iar băncile au la dispoziţie o săptămână pentru a decide dacă acceptă condiţiile de împrumut stabilite de Guvern, anunţă capital.ro.

Renault cercetează posibilitatea utilizării unei uzine deţinute de partenerul local al constructorului chinez Great-Wall. Deşi sună incredibil de complicat, rezultatul ar putea fi unul cât se poate limpede: Venezuela urmează a deveni, anul următor, a noua ţară în care se produce modelul Logan, potrivit evz.ro.

Strategia de restructurare a companiei Posta Romana prevede externalizarea serviciilor financiare nebancare, organizarea pe centre de profit a activitatilor conexe si inghetarea numarului de angajati in acest an, estimandu-se ca profitul brut al companiei va creste, pana in 2014, la 300 milioane lei, conform unui document guvernamental, scrie zf.ro.

Alte titluri importante din economie

Indicii Bursei si-au reluat joi cresterile, indicele BET a incheiat cu un avans de 2,63% (standard.ro)

Legea unica a salarizarii: Salariile magistratilor raman sub semnul intrebarii, chiar daca au fost finalizate negocierile (hotnews.ro)

Ilie Sarbu: Agricultura romaneasca este la nivelul Europei din 1965 (wall-street.ro)

SIF Muntenia a cumpărat 11,8% din capitalul Şantierul Naval Orşova (tmctv.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.