Ieşirea celui de-al doilea SIF din acţionariatul Bancpost, închiderea bursei pe plus şi declanşarea programului „Rabla” şi pentru companii din septembrie sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

SIF Banat-Crisana (SIF1) a iesit din actionariatul Bancpost si va incasa din vanzarea participatiei de 3,49% din capitalul bancii 12,75 milioane euro, la o saptamana dupa ce SIF Oltenia (SIF5) a facut aceeasi miscare, a anuntat vineri societatea de investitii financiare, relatează standard.ro.

Cele mai lichide zece actiuni de la Bursa de Valori Bucuresti s-au scumpit in medie cu 2,97%, in sedinta de tranzactionare, SIF-urile inregistrand un avans de 2%, pe fondul evolutiei pozitive a pietelor externe, insa lichiditatea totala s-a redus cu 25%, spune wall-street.ro.

Firmele vor fi incluse in programul national de innoire a parcului auto, denumit si „Rabla”, insa vor putea achizitiona maximum 10.000 de unitati, au declarat, vineri, pentru Mediafax, surse ministeriale. Din totalul fondurilor pentru programul „Rabla”, care se ridica la 228 milioane lei, suma de 190 milioane lei, echivalentul primei pentru 50.000 de unitati, este alocata persoanelor fizice, precizează adevarul.ro.

Alte titluri importante din economie

Barroso se implică în rezolvarea datoriei Ucrainei faţă de Rusia (capital.ro)

Grila unica de salarizare: Un medic primar va primi pana la 9 salarii minime pe economie, iar o asistenta cu studii medii aproape 3 salarii minime (hotnews.ro)

Patriciu initiaza doua majorari imense de capital prin care schimba datorii de 883 milioane lei in actiuni (zf.ro)

Soros oferă un ajutor de 100 milioane dolari Europei Centrale şi de Est (tmctv.ro)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.