Închiderea pe minus a Bursei de la Bucureşti pe valori de tranzacţionare mai mici decât vineri, stiudiul oportunităţilor de vânzare a Băncii Transilvania în dificilul context actual şi o analiză asupra implicaţiilor ieşirii lui Dinu Patriciu din acţionariatul Rompetrol sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Sectorul bancar emergent din Europa de Est ar putea oferi oportunitati pentru creditori gigant ca Deutsche Bank si HSBC de a cumpara active ale rivalilor occidentali sau chiar vanzarea unor banci locale, cum este Banca Transilvania, scrie zf.ro, citând o analiză Reuters.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis pe minus prima sedinta de tranzactionare din aceasta saptamana, pe una dintre cele mai scazute lichiditati din ultimele cinci luni. Tranzactiile pe piata reglementata a BVB s-au ridicat la 4,37 milioane de lei, echivalentul a 1,03 milioane de euro, cu 38,5% mai putin decat vineri, potrivit hotnews.ro.

Iesirea miliardarului Dinu Patriciu din afacerea Rompetrol, prin vanzarea pachetului de 25% pe care il mai detinea catre KazMunaiGaz, naste mai multe intrebari privind viitorul managerilor pe care i-a adus in grupul petrolier, decizia pe care o vor lua kazahii anul viitor, cand ajung la maturitate obligatiunile companiei, sau cat a incasat omul de afaceri si in ce achizitii isi va plasa banii din tranzactie, spune standard.ro.

Alte titluri importante din economie

BNR avertizeaza: Economiile care au crescut consistent pot suferi o ajustare mai mare in urmatorii ani (wall-street.ro)

Porsche a respins o ofertă de fuziune înaintată de grupul Volkswagen (capital.ro)

Citroen prezintă oficial noul C3 (FOTO) (antena3.ro)

Pogea: 20 de bănci sunt eligibile pentru Prima Casă, convenţiile se semnează după 2 iulie (realitatea.net)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.