18:00 BULETINUL DE ŞTIRI CAPITAL Informaţiile economice ale orei

Anunţarea calendarului concedierilor din sectorul energetic de stat, precum şi plăţile compensatorii aferente, calculul prejudiciului adus statului de piaţa neagră a cerealelor şi evoluţiile discuţiilor cu Comisia Europeană pe tema capitalizării CEC Bank sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.O serie de companii de stat, majoritatea din domeniul energetic vor concedia mii de oameni în următorii ani. Deşi plăţile salariale vor fi astfel mai mici, bugetul de stat

Anunţarea calendarului concedierilor din sectorul energetic de stat, precum şi plăţile compensatorii aferente, calculul prejudiciului adus statului de piaţa neagră a cerealelor şi evoluţiile discuţiilor cu Comisia Europeană pe tema capitalizării CEC Bank sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

O serie de companii de stat, majoritatea din domeniul energetic vor concedia mii de oameni în următorii ani. Deşi plăţile salariale vor fi astfel mai mici, bugetul de stat va avea de suferit din cauza plăţilor compensatorii, care se vor ridica la un total de 100 milioane lei, spune capital.ro.

Valoarea prejudiciului adus statului in iunie din comertul cu cereale a fost de 75 de milioane de lei, potrivit comisarului general al Garzii Financiare, Sorin Florea, care a precizat ca aproximativ 75-80% din angajati vor fi angrenati in controale pentru diminuarea evaziunii fiscale din domeniu, potrivit zf.ro.

Comisia Europeana ar accepta mai usor ca statul sa majoreze capitalul CEC Bank, daca ar exista si un investitor privat care sa participe la capitalizare, a spus vineri presedintele Consiliului Concurentei, sugerand ca in acest caz ar fi necesara achizitia unei participatii minoritare la CEC, susţine standard.ro.

Alte titluri importante din economie

Emilian Cutean a folosit banii publici pentru propria bunăstare (evz.ro)

Chinezii de la Beijing Automotive au facut o oferta concreta pentru Opel (hotnews.ro)

Bursa închide în creştere, pe o piaţă dominată de transferurile cu obligaţiuni (wall-street.ro)

Performanţă de bugetar: Înalţii funcţionari ai Senatului şi-au dublat salariile în doi ani de zile (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.