După ce Mircea Geoană a susţinut, în cadrul pachetului de măsuri al partidului său, că impozitul forfetar nu este o necesitate, astăzi a venit din partea lui Adriean Videanu o declaraţie similară în acest sens. De asemenea, creşterea bursei de la Bucureşti şi estimarea că restrângerea economiei se va încheia în 2010 sunt principalele ştiri din domeniul .ro.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu (PDL), apreciaza ca introducerea impozitului minim a reprezentat o eroare a Guvernului, intrucat politica fiscala nu trebuie sa aiba doar rol de colectare, ci si de stimulare a economiei, spune zf.ro.

Bursa de la Bucureşti a încheiat şedinţa de marţi în uşoară creştere, de circa 0,5%, susţinută de aprecierea titlurilor Petrom (SNP), în timp ce sectorul SIF a pierdut 0,63%, după ce Curtea Constituţională a amânat din nou luarea unei decizii cu privire la pragul de deţinere, potrivit standard.ro.

Comprimarea economiei romanesti s-ar putea incheia in 2010, in contextul in care recesiunea ce a cuprins economiile emergente din Europa isi va atinge maximul in 2009, iar o recuperare „pronuntata” va avea loc peste doi ani, conform institutului de cercetare Wifo, citat de wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Patriciu, la un nou start în afaceri cu DP Holding (capital.ro)

Fiat intră şi pe piaţa din China (evz.ro)

Saduokhas Meralyiev este noul director general executiv al grupului Rompetrol (hotnews.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.