18:00 BULETINUL DE ŞTIRI CAPITAL Informaţiile economice ale orei

Anunţarea de către Ministerul Muncii a estimărilor privitoare la numărul de şomeri din acest an, creşterea sectorului de construcţii din SUA şi închiderea în scădere a bursei de la Bucureşti sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro. Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, susţine că, până la sfârşitul anului, în România vor fi aproximativ 620.000 de şomeri. Această estimare este cea pe care mizează Comisia Naţională de Prognoz

Anunţarea de către Ministerul Muncii a estimărilor privitoare la numărul de şomeri din acest an, creşterea sectorului de construcţii din SUA şi închiderea în scădere a bursei de la Bucureşti sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, susţine că, până la sfârşitul anului, în România vor fi aproximativ 620.000 de şomeri. Această estimare este cea pe care mizează Comisia Naţională de Prognoză, dar nu şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, care  cred că  numărul şomerilor va ajunge la sfârşitul lui 2009 la circa 800.000, potrivit capital.ro.

Constructiile de case din Statele Unite au urcat in iunie cu 3,6%, peste asteptari, in contextul in care constructiile pentru imobilele destinate familiilor de doua persoane au crescut cu cea mai mare rata din 2004, marcand stabilizarea pietei, spune wall-street.ro.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat sedinta de vineri in scadere cu 0,47%, pe o piata a carei lichiditate a fost de 1,60 milioane euro (6,82 milioane lei), spune zf.ro.

Alte ştiri importante din economie:

Pogea plăteşte magistraţilor drepturile salariale restante (evz.ro)

Noua lege a insolvenţei frânează setea de procese a companiilor (standard.ro)

S&P: PIB-ul României ar putea scădea în 2009 cu peste 6% (realitatea.net)

Cosmote: Achiziţia Zapp aduce o intensificare a concurenţei (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 18:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.