Solicitarea băncilor referitoare la modificare coordonatelor pentru rezervele minime obligatorii în vederea deblocării unor bani, închidere bursei de la Bucureşti cu o scădere de aproape 1% şi revizuirea în minus a previziunii referitoare la deficitul de cont curent al României de către Merill Lynch sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Băncile solicită BNR să nu mai constituie rezerve minime obligatorii pentru resursele în valută atrase pe perioadă mai mare de doi ani care au clauză de rambursare anticipată, susţinând că aceasta este o practică internaţională în contractarea liniilor de finanţare, potrivit capital.ro.

Bursa de la Bucuresti a inchis pe minus sedinta de marti, dupa trei aprecieri consecutive, cu un rulaj in ton cu media ultimelor sedinte, relatează zf.ro.

Deficitul de cont curent al României se va restrânge puternic în acest an, la 3,9% din PIB, estimează analiştii de la Bank of America Securities-Merrill Lynch, care au revizuit în scădere prognoza, de la 5% în proiecţia anterioară, spune standard.ro.

Alte ştiri importante din economie

CEC Bank va da mai multe credite (evz.ro)

Producatorul masinilor Lada ar putea renunta la 28.000 de angajati (hotnews.ro)

Cursul de schimb a urcat uşor la finalul zilei (wall-street.ro)

Preţurile caselor din SUA au scăzut cu 17,1% în mai, sub estimări (adevarul.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.