Înfiinţarea unei noi bănci româneşti, creşterea datoriei publice şi închiderea pe plus a bursei de la Bucureşti sunt principalele ştiri ale momentului din domeniu .ro.

Banca Comerciala Feroviara, controlata de omul de afaceri Valer Blidar, a primit luni autorizatia de functionare din partea BNR si va incepe sa functioneze pana la finalul lui 2009. Capitalul social initial al bancii este de 45 milioane de lei, integral romanesc, iar noua banca este una de tip universal, potrivit hotnews.ro.

Datoria publica a crescut in primul semestru cu aproape 14 miliarde de lei, de la 109,7 miliarde lei in decembrie 2008 la 123,6 miliarde lei, majorandu-si ponderea in PIB de la 21,78% la 23,27%, pe fondul expansiunii imprumuturilor guvernamentale, scrie zf.ro.

Bursa de la Bucuresti a inregistrat o revenire usoara in sedinta, piata urcand pe ansamblu cu 1%, dar sectorul SIF a incheiat cu o scadere de 0,11%, in contextul in care investitorii au fost influentati de unele statistici slabe din piata imobiliara a Statelor Unite, relatează wall-street.ro.

Alte ştiri importante din economie

Transportatorii vor fi obligaţi să ofere detalii despre condiţiile de călătorie (capital.ro)

Impozite în loc de subvenţii (evz.ro)

Care funcţionari pleacă acasă? Centrul se încaieră cu provincia (standard.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.