Creşterea bursei de la Bucureşti şi recuperarea scăderii de ieri, pierderile obţinute de trei  mici operatori din piaţa de telefonie mobilă corelată cu câştigurile obţinute de giganţii Vodafone şi Orange, precum şi încasările consistente ale fondurilor private de pensii care activează în pilonul 2 sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Bursa de la Bucureşti a crescut joi cu 3%, urmând evoluţia marilor burse europene, însă într-o piaţă  în care patru tranzacţii cu titluri de stat  au acoperit aproape jumătate din lichiditatea totală, de 26,3 milioane lei, spune capital.ro.

Daca primii doi operatori de telefonie mobila din Romania, Orange si Vodafone au realizat impreuna un profit net de circa 745 milioane euro in 2008, urmatorii trei operatori mobili au fost toti pe pierderi nete, arata datele furnizate Ministerului de Finante. Mai precis, pierderea Telemobil (Zapp) a fost de peste patru ori mai mare in 2008 fata de anul anterior, RCS&RDS a trecut de pe profit pe pierdere neta de 22,9 milioane euro, iar Cosmote a atins o pierdere neta de 104,1 milioane euro, spune hotnews.ro.

Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au incasat astazi contributii totale de 109,29 milioane lei (25,9 mil. euro), in cadrul celei de-a 16-a runde de contributii lunare virate, potrivit datelor publicate de CNPAS, arată wall-street.ro.

Alte ştiri importante din economie

Rusii de la Mechel au incasat o pierdere de 19,3 mil. euro la Campia Turzii in primul semestru (zf.ro)

Ion Sturza, omul care a adus kazahii în România: O tranzacţie ca Rompetrol nu va mai reuşi nimeni (standard.ro)

Profiturile cumulate de un miliard de lei pentru producatorii de ciment in 2008 (financiarul.com)

Numărul cererilor iniţiale de şomaj din Statele Unite a crescut săptămâna trecută la 576.000 (money.ro)

Pogea amendat cu 4.800 de lei (adevarul.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.