Previziunile ING Bank referitoare la evoluţia economiei pe 2010, închiderea Bursei de la Buvureşti pe plus şi problemele noului sistem de salarizare în sectorul public sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Analistii ING Bank au revizuit in urcare estimarile privind evolutia economiei in 2010, de la o contractie a PIB-ului de 0,6% la un avans de 1,6%, dar au inrautatit perspectivele pentru 2011, de la o crestere de 2,6% la 0,9%, considerand in principal ca ajustarea va fi lenta pe partea fiscala, scrie zf.ro.

Verde pe Bursa de Valori Bucureşti în prima şedinţă a săptămânii. Indicii au continuat să urce semnificativ astfel că BET FI a câştigat 4,7% iar indicele general al pieţei s-a apreciat cu trei procente. Lichiditatea s-a menţinut în media ultimelor zile. Pe acţiuni au fost tranzacţii de 6 milioane de euro cu alte 1,4 mil de euro pe piaţa obligaţiunilor, potrivit money.ro.

Noul sistem de salarizare in sectorul public va genera o crestere a cheltuielilor bugetare anuale la un nivel de peste 8,5 miliarde de lei, in anul 2014, majorarea sumelor alocate urmand sa inceapa din 2011, in timp ce pentru anul viitor sunt prevazute cresteri doar pentru salariile mai mici de 705 lei, nivelul salariului minim pe economie luat in calcul pentru 2010, potrivit financiarul.com.

Alte titluri importante din economie

Vânzările auto din China au crescut cu peste 80% (capital.ro)

Ford incepe marti productia la Craiova (hotnews.ro)

Guvernul a cedat: magistraţii au obţinut şi salarii mai mari şi sporuri (adevărul.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.