Posibilitatea de creştere a creditelor pe segmentul de persoane fizice, temperarea prognozelor referitoare la economia Germaniei, precum şi mişcările străinilor pe bursa de la Bucureşti sunt principalele informaţii din domeniul .ro.

Bancile se asteapta ca cererea de credite din partea populatiei sa creasca pentru toate tipurile de imprumuturi in cel de-al treilea trimestru, insa estimeaza ca solicitarile din partea companiilor vor continua sa scada pentru scadente mai lungi, se arata intr-un sondaj al BNR. Cererea de credite pe maturitati scurte venite din partea companiilor se va mentine la nivelul din trimestrul anterior, demonstrează hotnews.ro.

Recesiune mai bândă în cea mai mare economie a Europei! Cancelarul german Angela Merkel estimează că produsul intern brut al ţării sale va scădea cu 5,5-6%. Sunt cifre uşor mai temperate decât prognozele anterioare, anunţă standard.ro.

Investitorii nerezidenti au realizat in luna august achizitii de 40,63 milioane lei (9,6 milioane euro), fiind a cincea luna consecutiv cand straini sunt cumparatori neti la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit statisticilor lunare ale BVB, informează wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Soluţia băncilor pe timp de criză: restructurarea creditelor restante (capital.ro)

Micii investitori au scos 11,3 mil. de euro de pe Bursa in august (zf.ro)

„Vând avans de locuinţă” (evz.ro)

Ajutorul de stat pentru irigatii, eliminat din ianuarie 2010 (financiarul.com)

Comisia Europeană vrea să introducă reglementări care să limiteze creditele ipotecare în funcţie de venituri (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.