„Bugetul de achiziţie pentru accesorii depinde în foarte mare măsură de ce dispozitiv utilizează fiecare. Cei care folosesc telefoane din gama entry level se orientează în special către hands-free-uri, fie cu fir, fie prin tehnologia bluetooth, care le asigură o anumită libertate în utilizarea dispozitivului. Posesorii de smartphone optează pentru accesorii de protecţie a telefonului, precum husele de silicon, cele create special pentru un anumit model sau foliile de protecţie pentru ecranul tactil”, a explicat Zoltan Halmai, directorul comercial al EuroGsm.
Potrivit acestuia, principalele criterii pentru achiziţia de accesorii sunt compatibilitatea cu dispozitivul mobil, modul de întrebuinţare al dispozitivului şi bugetul clientului.
Pentru utilizatorii de smartphone şi tablete, cele mai utile şi mai căutate accesorii sunt powerbank-urile sau acumulatorii suplimentari şi tastaturile externe. „Astfel de accesorii asigură o autonomie mai mare dispozitivelor mobile, atât în ceea ce priveşte durata de întrebuinţare, cât şi viteza de utilizare, iar posesorii de smartphone şi tabletă s-au convins de aceste aspecte”, a precizat Zoltan Halmai.
Printre cele mai scumpe accesorii comercializate în reţeaua EuroGsm, al căror preţ depăşeşte 1.000 de lei, se numără seturile auto sau căştile bluetooth speciale, preferate în special de către bărbaţi.
Accesoriile cumpărate de către femei sunt în general cele fashion – genţi, huse colorate pentru laptop sau tabletă, huse pentru telefoane care poartă numele unor branduri sonore -, criteriile de cumpărare ţinând mai mult de aspect, de culoare şi de formă, dar şi de brand.
Alte accesorii din ce în ce mai căutate de către utilizatorii de dispozitive mobile inteligente sunt husele dedicate pentru fitness şi sporturi extreme, care asigură telefoanele mobile în timpul alergării sau exerciţiilor fizice, dar şi mănuşile pentru touchscreen, care permit utilizarea dispozitivelor şi pe timpul iernii, la temperaturi scăzute.
„Printre cele mai inedite accesorii comercializate pe plan local se numără ceasurile cu bluetooth, care se conectează la smartphone-uri şi tablete şi trimit notificări în funcţie de activităţile dispozitivului, căciulile cu căşti încorporate sau husele cu încărcare solară”, a completat Zoltan Halmai.
În cei 15 ani de existenţă a EuroGsm – cu afaceri de peste 21. mil. euro -, reţeaua de magazine de telefoane, servicii şi accesorii telecom s-a extins treptat şi numără în prezent 114 magazine în 78 de oraşe ale ţării.