Comparativ cu anul 2011, când a încheiat pe locul al cincilea, în 2012, BDR Soglease şi-a consolidat poziţia, încheind pe locul în topul firmelor de leasing afiliate sistemului bancar.

Ponderea cea mai mare, de 58,4% din totalul finanţărilor, aparţine sectorului auto, acesta având o contribuţie importantă în totalul finanţărilor pe piaţa de leasing din România în 2012, urmată de finanţările destinate echipamentelor, cu 40,6%.

O creştere semnificativă s-a înregistrat în finanţarea echipamentelor, cu 30% comparativ cu 2011, în special pe echipamentele de construcţii, dar şi în privinţa celor destinate industriei prelucrătoare. Cea mai puternică scădere s-a resimţit în finanţările acordate sectorului imobiliar, în strânsă corelaţie cu evoluţia pieţei pe acest segment de activitate.

“2012 a fost un an satisfăcător. Am reuşit continuarea trendului ascedent din 2011, de creştere a cifrei de afaceri, şi am înregistrat un rezultat financiar net pozitiv. Pe partea de recuperare a creanţelor am reuşit îmbunătăţirea numărului de zile de întârziere încă din faza de recuperare amiabilă”, a declarat Vorles Morlot, Directorul General al BRD Sogelease.

Pentru anul 2013, BRD Sogelease îşi propune o creştere a valorii bunurilor finanţate, în linie cu creşterea înregistrată în 2012, în contextul unui mediu economico-social încă instabil şi imprevizibil.

“Investitorii par să aştepte momentul optim pentru demararea proiectelor de investiţii propuse. Noi suntem pregătiţi să le oferim soluţii de finanţare personalizate şi servicii asociate de calitate. În acelaşi timp, 2013 va însemna eficientizarea costurilor şi obţinerea unor marje de profit adecvate”, a mai declarat Directorul General al BRD Sogelease, Vorles Morlot.

Pe lângă contextul macroeconomic dificil, anul 2013 aduce importante modificări de ordin legislativ cu impact semnificativ asupra activităţii de leasing din România, respectiv adoptarea şi implementarea timbrului de mediu pentru autoturisme, aplicarea noului Cod de Procedura Civilă, precum şi liniile directoare transmise de BNR cu privire la majorarea ponderii finanţărilor acordate în moneda naţională (Regulamentul BNR nr. 17/2012).