„Deşi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, se angajase oficial să discute cu reprezentanţii sindicatelor despre clauzele care îi privesc pe lucrători, dosarul de prezentare a companiei a fost întocmit fără consultarea sindicatelor. Astfel, preţul de pornire a licitaţiei, stabilit la valoarea de 797.058.000 lei, este mult sub valoarea reală a CFR Marfă. Acest lucru, cât şi nivelul minimal foarte scăzut al cifrei de afaceri impusă potenţialului cumpărător, favorizează o anumită categorie de investitori, interesaţi mai ales de destructurarea CFR Marfă, decât de relansarea şi revitalizarea companiei", se arată în comunicatul remis presei.

Sindicatele sunt nemulţumite, totodată, de faptul că aspectele legate de locurile de muncă şi de prevederile din Contractul Colectiv de Muncă nu au fost discutate la întocmirea caietului de prezentare a Companiei CFR Marfă.

„Există o lipsă de deschidere care dovedeşte că aceste detalii au fost intenţionat omise, dar şi faptul că se continuă politica de favorizare a unor anumiţi potenţiali investitori, pe principiul onorării unor interese politice”, se mai spune în comunicat.
Sursa: Agerpres