SIF Molodva și-a ales un nou Consiliu de Administrație la ultima AGA, iar grupul apropiat de Banca Transilvania și mărit controlul în CA, având acum trei membri din totalul de șapte. De altfel, alegerile membrilor CA au fost realizate la al doilea termen de convocare, deoarece la primul nu a fost întrunit cvorumul.
Costel Ceocea şi Claudiu Doroş, preşedintele director general şi vicepreşedintele SIF Moldova, instituţie ce are sediul central la Bacău, au fost realeşi pe aceleaşi funcţii. Din „grupul” Băncii Transilvania a fost ales Horia Ciorcilă, președintele CA al Băncii, Radu Hanga, managerul BT Asset Management și omul de afaceri Octavian Radu. Grupul din jurul lui Mihai Rotaru, unui dintre cei mai mari investitori la bursă, a obținut două locuri prin Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului Viorel Hrebenciuc, și Cătălin Iancu, directorul OTP Asset Management.
SIF Moldova este a şaptea companie în topul profitabilităţii pentru 2012, realizat de Bursa de Valori Bucureşti, având anul trecut la acest indicator peste 137 milioane lei, ceea ce reprezintă o rată a profitului de 49,8%. AGA a stabilit un nivel al dividendului aferent 2012 de 0,24 lei pe acțiune, adică 124,58 milioane lei în total.
Reuniunea a durat aproape opt ore, după ce încă de la început un grup compact de opozanţi ai fostului CA şi, mai ales ai preşedintelui Costel Ceocea, a creat presiune prin întrebări, solicitări de clarificare şi acuzaţii de ilegalitate a modului de organizare şi desfăşurare a adunării. Numai desemnarea membrilor secretariatelor de lucru ale AGA Ordinară a durat, astfel, circa trei ore.
Verdictul final în alegerea noii conduceri va fi dat, însă, de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, care trebuie să valideze noul CA, organismul care va decide soarta unor active nete cifrate la peste 261 milioane euro, împărţite în aproape 520 de milioane de acţiuni.
AGA Ordinară a SIF Moldova a aprobat cele 19 puncte ale ordinii de zi, între care Raportul de activitate şi realizările financiare ale anului 2012, Programul de acţiune pe acest an şi Bugetul de venituri şi cheltuieli. De asemenea, s-a aprobat un dividend de 0,24 de lei pe acţiune, pentru anul trecut, o propunere ulterioară celei făcute iniţial de vechiul CA, de numai 0,17 lei pe acţiune.