“Sclavia modernă globală este greu de măsurat, iar Bill este un tip care o poate face”, spune Andrew Forrest, în vârstă de 51 de ani, fondatorul producătorului de minereu de fier Fortescue Metals Group Ltd, cel care a înființatanul trecut fundația caritabilă anti-sclavie Walk Free. Din punct de vedere al managementului, dacă nu o poți măsura ea nu există, potrivit McKinsey & Co.
Sprijinit de Gates, al doilea cel mai bogat om din lume, Forresy intenționează să publice din august un indice global al sclaviei moderne (Global Index of Modern Slavery), clasificând existența ei și eforturile de luptă împotriva robiei involuntare din 160 de țări.
Sclavia generează un profit de aproape 32 miliarde dolari pe an, potrivit Organizației Internaționale a Muncii, prin activități precum traficul de carne vie și mineritul cunoscut ca “minerale de conflict” – cele extrase în condiții de conflict armat și abuzuri privind drepturile omului -, folosite în industria electronică incluzând laptopuri și telefoane mobile.
“Când ajung superbogați, ei se ascund uneori în spatele unui parapet când vine vorba de probleme sociale grave. Când cineva Ca Andrew spune: Nu mă simt bine că avem încă sclavie, atunci aceasta sună ca o muzică pentru urechile mele”, spune Simon McKeon, președintele biroului din Melbourne al Macquarie Group Ltd, cea mai mare bancă de investiții din Australia, el care fiind numit “Australianul anului 2011” pentru eforturile sale caritabile.
Caritate împotriva sclaviei
Forrest, care are o avere de 4,3 miliarde dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, și președintele Virgin Group Ltd Richard Branson au pornit oficial în decembrie Walk Free în Myanmar, îndemnând 25 de companii de top și guverne din lume pentru a opri folosirea de forțată a mâinii de lucru.
Branson și Forrest sunt printre cei 12 semnatari care în februarie au anunțat că se vor alătura inițiativei Giving Pledge pornită de Warren Buffett, Bill Gates și soția sa Melinda. Forrest și soția sa Nicola au asigurat că vor dona 2,6 miliarde dolari.
Membrii Giving Pledge se obligă să renunțe la cel puțin jumătate din averea lor pentru organizații caritabile și cauze filantropice. Buffett, în vârstă de 82 de ani, este al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 56,2 miliarde dolari, în vreme ce Gates, în vârstă de 57 de ani, este al doilea cel mai avut om din lume, cu 68,5 miliarde dolari.
Indexul sclaviei este dezvoltat de co-fondatorul Free The Slaves, Kevin Bales, profesor emerit de sociologie la Universitatea Roehampton din Londra, și Fiona David, de la Australian National University. Indexul este programat să debuteze în august, spune Forrest.
O sursă de inspirație pentru noul Index a fost Ibrahim Index of African Governance, spune Forrest, indice fondat de Mo Ibrahim, miliardarul născut în Sudan, fondator al companiei de telecomunicațții Celtel International BV.
Bill Gates face “revoluție” în domeniul sclaviei
11 aprilie 2013, 09:26
Ultima modificare în 11 aprilie 2013, 12:26
Fondatorul Microsoft Bill Gates, care a donat 28 miliarde dolari fundației sale caritabile, se implică acum alături de cel mai bogat australian Andrew Forrest în lupta pentru stoparea sclaviei, prin găsirea unui index pentru măsurarea fenomenului, transmite Bloomberg.
Etichete:
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Interviu. “ În circa două luni Codul Insolvenţei ar putea ajunge în atenţia Guvernului”
- Lucruri inedite despre Coca-Cola
- RĂZBOIUL dintre cele două Corei este iminent: Phenianul avertizează străinii din Coreea de Sud să ia măsuri de evacuare
- Americanii scot artileria grea: Marina americană va instala pentru prima dată arme laser pe nave
- Un nou seism major ar putea devasta Japonia în următorul an şi jumătate
- INCREDIBIL: O femeie a primit 9.000 de ha de pădure invocând un testament care îi lăsa un pat şi un scrin
- BCR şi Banca Transilvania printre cei mai mari creditori ai Oltchim. Piperea: Creanţa AVAS provine din 1995
- Posibil infringement împotriva României pentru HG privind acces garantat la reţele pentru energia din termocentrale
- Italian ”onorabil”: Romano Prodi o critică pe Margaret Thatcher
- APAPR, UNSAR şi AAF îşi exprimă disponibilitatea de a deveni parteneri de dezbatere ai Autorităţii de Supraveghere Financiară