Modelul produs de grupul japonez NEC se foloseşte ca un smartphone tradiţional când este pliat (un ecran deasupra şi celălalt, dedesubt). Deschis la 180 grade, el poate afişa o imagine cu diagonala de 14,2 cm. „Acest lucru permite şi vizualizarea simultană a două site-uri internet, cum se întâmplă în cazul calculatorului sau al tabletei”, spune operatorul.

Telefonul mobil multifuncţional poate fi utilizat aproape ca un laptop, ecranul inferior jucând rolul tastaturii. Este adaptat şi pentru citirea de cărţi în format electronic, informează Agerpres.

Telefonul Medias W N-05E are doua ecrane de 4,3 inch fiecare, un procesor dual-core de 1,5 GHz, 1 GB de RAM, 16 GB memorie internă pentru stocare şi o cameră de 8.1 megapixeli; memoria poate fi mărită cu un card microSD.

Funcţionând sub sistemul de operare Android al Google şi pe reţeaua LTE de mare debit (3,9 G), telefonul, numit MEDIAS W N-05E, are toate funcţiile obişnuite ale aparatelor japoneze (portofel electronic, TV, etc.). Aparatul este lansat deocamdată doar pe piaţa niponă.