„Bineînţeles, ne vom spori măsurile de securitate”, a dat Vitali Mutko asigurări. „Suntem foarte preocupaţi de această problemă şi îi acordăm multă atenţie (…) Pentru Rusia, care organizează mai multe evenimente sportive importante, este un avertisment serios”, a declarat ministrul, citat de RIA Novosti şi AFP.

Rusia organizează, în iulie, Universiada de vară la Kazan, apoi, în august, Campionatul Mondial de Atletism la Moscova, iar, în 2014, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci şi Marele Premiu de Formula 1 (noiembrie 2014). Şeful federaţiei ruse de atletism Valentin Balahnicev a asigurat la rândul său că securitatea va fi sporită în timpul campionatelor.

„Măsuri stricte de securitate vor fi, bineînţeles, adoptate. Nivelul de securitate este deja foarte ridicat la noi, dar vom trage şi anumite concluzii în urma exploziilor de la Boston”, a explicat el, citat de RIA Novosti. ‘Teroriştii nu aleg ţinte sigure, ci locuri mai puţin protejate de forţele de securitate. Iar manifestările sportive ce au loc în aer liber sunt cel mai greu de securizat”, a subliniat responsabilul rus.

Sursa: Agerpres