Prin acest act normativ a fost modificat articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.
‘Având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente pentru eliminarea blocajelor ce au loc în activitatea curentă a operatorilor din transportul aerian care îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială şi care până la momentul intrării în vigoare a OUG 77/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 34/2006 nu aveau calitatea de autoritate contractantă şi ţinând cont de perioada lungă pe care o presupune procedura parlamentară, s-a impus iniţierea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2006’, explică Biroul de presă al Guvernului, într-un comunicat remis AGERPRES.
Astfel, prin actul normativ adoptat de Guvern, compania Tarom a fost scoasă din categoria autorităţilor contractante obligate să deruleze proceduri de achiziţie publică.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că în cadrul şedinţei de Guvern de marţi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă care să permită funcţionarea Tarom, în contextul unei contestaţii depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
El a explicat că Tarom trebuie să îşi asigure în fiecare an aeronavele, ca să poată să zboare cu ele. ‘Şi au făcut procedura, au vrut să semneze contractul cu o firmă, nu ştiu care, după care o altă firmă, evident Astra, a domnului Adamescu sau cum îl cheamă, s-a dus la şmecherii de la CNSC, care au spus: ‘Nu, domnule, se suspendă, până nu câştigă Astra’. Şi ne trezim săptămâna viitoare că aeronavele Tarom trebuie să stea la sol şi nu mai zboară’, a afirmat primul-ministru, la B1 TV.
Sursa: Agerpres