Vicepreşedintele HP a prezentat intenţiile pe termen lung ale companiei de a investi în proiecte de infrastructură IT în România. Discuţiile purtate în cadrul întrevederii s-au concentrat asupra proiectelor în care compania HP s-ar putea implica prin oferirea de asistenţă tehnică specializată sau pe care le-ar putea finanţa prin intermediul parteneriatelor public-private, potrivit Agerpres.
Printre proiectele prioritare pentru România în domeniul infrastructurii IT care au fost prezentate reprezentanţilor HP s-au numărat realizarea sistemului informatic integrat de acces electronic la justiţie şi realizarea sistemului informatic integrat de cadastru şi publicitate imobiliară (inclusiv componentele urban, funciar, agricol, forestier).

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan-Coman Şova a reiterat faptul că implementarea unor asemenea proiecte depinde, în mare măsură, de implicarea companiilor şi de disponibilitatea acestora din urmă de a participa la licitaţiile publice.