Conform comunicatului, procedura de selecţie a fost derulată de către societate sub coordonarea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia prin listarea la Bursă implică majorarea capitalului social al companiei cu 15,29%, prin emisiune de acţiuni noi. Din acest pachet, 12% din acţiuni vor fi vândute pe piaţa de capital, prin ofertă publică, iar diferenţa de 3,29% din acţiuni vor putea fi subscrise de Fondul Proprietatea în baza dreptului de preferinţă.

Acţiunile vor fi vândute ca urmarea a unui acord semnat cu Fondul Monetar Internaţional. În prezent, Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde de lei. Statul deţine prin Ministerul Economiei 77,17% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea deţine 21,53% din titluri, compania fiind înfiinţată în mai 2012 prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Sursa: Agerpres